March 12, 2011

akiramenaide (don't give up)

these past few weeks I've been struggle with many things which make me want to give up for all of it. yes, sometimes i'm not what other people think. i'm not strong, i'm just an ordinary girl with ordinary life and i'm so grateful about it. even i didn't come from a rich family, i never regret even a bit because i have love. a love that can't be replace by other thing in this world. so, i don't need a reason to give up because there are other who struggle want to live and never give up even a bit. i bet you've heard about the earthquake follow up by tsunami in Japan, that is so tragic. 





Pray for this people












i can if they can !!

"Antara 10 tanda Kiamat ialah 3 kali gempa bumi; sekali di Timur, sekali di Barat dan sekali di semenanjung Arab"
-(H.R Muslim)-


all those picture credit to tumblr
p/s: Sesungguhnya Allah sedang menguji kita 

March 10, 2011

bersyukurkah kita?

kalau kita fikir kita kurang bernasib baik, ada lagi yang kurang bernasib baik dari kita
kalau kita fikir kita malang, ada lagi yang lebih malang dari kita
kalau kita fikir besar dugaan yang kita lalui, ada lagi dugaan yang lebih besar dari kita
kalau kita fikir beratnya ujian ini, ada lagi ujian yang lebih berat dari kita



ya mungkin kita selalu fikir setiap dugaan yang kita terima adalah sesuatu yang sangat sukar untuk ditempuhi. tapi tidakkah kita tahu Allah s.w.t itu tidak akan menguji hambaNya kalau Dia tahu hambanya tidak mampu menempuhi dugaan yang diberi. ingatlah setiap ujian adalah pengalaman, walaupun pahit untuk ditelan tetapi itulah kenyataannya. 



sekurang-kurangnya ujian kita tidak sebesar ujian untuk mereka ini

T__T

T__T


"...don't be a pessimist, don't judge, supress all those negative thoughts and emotions and think that there will always be a silver lining behind all this hardship. That things will turn out okay in the end because if it's not okay then it's not the end yet. work your ass off to get the things you want in life, instead of focusing on other's achievement and be loathful..."





p/s: setiap kesusahan ada kesenangan :) 

March 09, 2011

setiap kejadian yang berlaku ada hikmah disebaliknya

hari ni 9 Mac 2011, pengalaman sampai bila2 aku akan ingat dalam hidup. pernah tak korang semua gagal dalam satu benda which is very3 important in your life? kalau tak, bagus la sebab perasaan ni memang macam sial. aku ingat aku kuat, rupanya aku sama saja dengan orang lain yang akan sedih kalau benda yang kita buat gagal tambah2 kalau kita dah curahkan semua harta benda, kasih sayang, perasaan (okay aku tipu je) maksud aku curahkan segala kerja keras tapi last sekali gagal. sedih, tak tau macam mana nak cakap tambah2 bila melibatkan pelajaran sendiri. dah berapa sem aku berusaha keras belajar and bila sekali aku fail, aku rasa macam tak berbaloi sangat usaha aku selama ni. tau macam orang bodoh rasanya. bukan aku nak mengeluh tapi aku nak luahkan perasaan saja. macam mana pun benda dah jadi mungkin Allah tu sengaja nak menguji hamba Dia ni, nak tengok samada dapat terima sedikit ujian dariNya. ye, mula2 memang aku down sangat, tapi bila fikir balik setiap kejadian ada hikmahnya, baru aku okay. selama  ni aku berjaya, Dia nak juga bagi aku rasa gagal and right now aku dah boleh terima semuanya. bila dah benda2 macam ni timpa diri sendiri baru la aku tahu sapa kawan and aku sapa yang pura2 sebagai kawan. Allah itu Maha Adil, semoga di akhir nanti aku akan menemui kejayaan aku, InsyaAllah.


"success is a staircase , not a doorway"




p/s: to my friend, congrats. memang patut ampa lulus :)

untuk arwah abah-maafkan adik kalau adik hampakan harapan abah T__T

:'(

"no expectations
no demands"


I only pray for the best

March 07, 2011

kawan dengan bofren

masa tengah busy nak mintak sign report fyp dekat supervisor aku kan, kawan aku ni si afiq asyik kol, bila aku message 'kenapa' dia tak reply but keep calling adehh. last sekali aku message 'aku ada hal'. bila aku dah settle semua aku pergi makan and dah balik rumah pun baru dia kol. 


afiq: weh, hang ada tak baju yang orang pegang payung pastu ada hujan rintik2?
aku: hah???? bila pulak aku ada baju macam tu???
afiq: takde ek?? tapi aku rasa macam hang pernah pakai
aku: adoii, orang lain tu. apesal hang tanya?
afiq: saja ja, hehehe
aku: motif?????


jemmm la hang ni afiq, aku ingat penting gila la sampai kol tak hingga2. wah lama rasanya aku tak hangout dengan kawan2 aku, maksud aku selain budak rumah ni la. sampaikan aku nak tengok bofren aku si Beast tu pun tak sempat, huhuhu. first time aku tersuka dengan beliau ni masa movie Wild Child, kikiki. cuba cakap perempuan mana tak terpikat dengan British accent tambah pulak kacak gilerrr mamat nih @_@ but it's okay, lepas semua benda dah selesai InsyaAllah selesai semuanya, aku nak pergi tengok jugak si kacak ni.

credit to tumblr




p/s: Ya Allah, aku harap semuanya berjalan dengan lancar Rabu ni. sesungguhnya inilah penentu kejayaanku Amin~~

March 01, 2011

singgah kejap

i hope March will be good to me as this is the month where my journey will be reveal next week. am i gonna pass it or not? that's Allah will. i'm doing my best now, hope you guys will pray for my success. 
Amin~




p/s: sorry if my grammar bad