July 26, 2011

after a couple of years...

assalamualaikum, it's been a while x update blog nie. nak buat macam mana hari tu patah tangan kejap sebab takde lappy. (ada ke istilah 2? patah kaki tau la) rabu lepas pergi Batu Gajah, saja ke rumah kawan after a couple of years tak jumpa. kebetulan mak tido rumah makcik, so amik peluang lah kan. cadangnye nak balik hari jumaat tu, but then mak die suruh stay sampai sabtu sebab birthday adik die. nasib mak bagi dalam tak bagi, keh3 sebab adik die tu mak pernah mengasuh masa die tinggal dekat kedah dulu.



pergi rumah die naik ets, nasib baik lah senang gile. kalau tak malas jugak nak pergi, hehe. lama gila tak jumpa makcik ni, selama ni hanya skype menjadi penghubung. bahaha, tak boleh blah. sampai sana die amik, time tu rasa macam mak datang amik anak balik bercuti je, hahaha. lepas die amik terus pergi JJ sebab lapar. kejap je pon, then pergi beli barang. selalunya orang shopping baju, beg, kasut tapi kami shopping makanan. banyak giler lah, dengan sushi, kek, burger.


esok tu bawak kawan die pergi hospital sebab kena sengat dengan tebuan, lawak giler. nasib lah kawan2 die peramah teramat sangat, senang la nak masuk. but still aku x cakap banyak sangat. malu sikit, hehe. satu malam tu tido ramai2 kat rumah die, sembang sampai pukol bape pagi. tapi kan, aku sempat habis dua novel masa dekat rumah die, gile laju lah. sebab novel tu sequel, so kena baca jugak bagi habis. tapi kesian die, macam penat je masa aku pergi rumah die tu, huhu. nasib baik aku balik awal (cepat terima kasih) haha.



until we meet again ;) 



p/s: best lah duk rumah ang, makan best2. hehe


July 19, 2011

a chance

*credit to tumblr


you can find the good in everybody if you just give them a chance. sometimes people disappointing you and sometimes they surprise you. but you never really get to know them until you listen for what's in their hearts  
- Lucas Scott (One Tree Hill) - 


July 14, 2011

i have no secret


well, it is no secret that the best thing about secrets is secretly telling someone your secret, thereby adding another secret to your secret collection of secrets, secretly






*takde motif