August 28, 2011

Selamat semua :)

Selamat Menyambut Hari Raya Aidilfitri buat Blogger-blogger sekalian. Ampun dan maaf dipinta jika terdapat nukilan yang mengguris hati dan menjengkelkan anda semua :D



*picture credit to tumblr



saja nak share petikan dari drama Tahajjud Cinta yang aku suka sangat :)

"Bila hidup bertopeng agama, perkara sunat menjadi wajib dan keutamaan"
- Citra ( Tahajjud Cinta ) -


August 17, 2011

i still care




" don't leave in the middle of conversation. you don't know how it feels when people let you waiting for them like a stupid person. they wait because they care, so don't take it for granted "




*picture credit to tumblr


August 16, 2011

August 10, 2011

there's no guarantee that this life is easy

Life is too ironic to fully understand. It takes sadness to know what happiness is, noise to appreciate silence and absence to value presence. Someday, after you have moved on, you'll suddenly miss that person whom you've fall for once. Not because you still love him/her but because you were once good friends and everything was just fine before it came to a point where everything has change.



credit to tumblr


Yes, things change friends leave and life doesn't stop for anybody. That's why you have to get rid of the old feelings to make room for a new ones. Just never regret anything that has happened in your life, it cannot be changed, undone or forgotten, so take it as a lesson, learned and moved on.




"Every story has an end, but in life every ending is just a new beginning"
-Uptown Girls-








p/s: august give me so much memories, tsk


August 08, 2011

just a glance

assalamualaikum..


Salam ramadhan semua, walaupun terlambat tapi still bulan puasa jugak. sejak dua menjak ni line tak best and malas nak online, thats why buka blog untuk baca entry orang lain je. tahun ni puasa berdua je dengan mak, tapi sabtu baru ni my sis balik sebab dia cuti sampai lepas raya, keh3. takde la boring sangat, cuma tak meriah macam dulu2. aku ni maybe dah terbiasa dengan family besar and meriah, bila takde sape2 memang terasa sangat. masa study dulu even bukan puasa dekat rumah still ada kawan2 berbuka sama2. tapi syukur jugak lah, sekurang-kurangnya mak tak sorang2, kalau tak lagi lah sedih.


sejak balik rumah ni memang ak tak pergi mana2 kecuali keluar dengan abang and mak aku beli barang rumah, kalau takde apa2 hal memang melekat dalam rumah je sebab nak keluar pun boring. asyik sorang2 je, kawan2 lain dah keje, hehe. 2 3 hari lepas kawan aku si Mel ni datang, aku ingatkan dia ada kat kolej rupanya tengah praktikal sampai lepas raya. lepas tu aku pun keluar dengan dia sebab nak pergi bayar bil. dah siap bayar semua dia ajak pergi bazar. aku okay je lah sebab mak pun pesan suruh beli sup.


masa tengah seronok membeli tu aku ternampak paru, korang makan tak? aku suke gila padahal dulu aku tak pernah makan pun. well, masa aku tengah tengok lauk tu kawan aku cakap "weh, nampak tak tu". aku macam apa benda, "depan tu" PAPPPPPPP!!!!! tercengang aku tak berkedip. aku pusing beli lauk terus aku ajak kawan aku balik. die boleh pulak dok nyanyi lagu Faizal Tahir time 2. haahhaha, takpe lah. aku ingat lagi janji aku, do not look back to the past.




p/s: just a glance, but it's still clear :)

*picture credit to tumblr