May 18, 2012

this just so me

Assalamualaikum


Serabut betul dua ke tiga hari ni. Bilik bersepah tak terkemas, bakal mak mentau tengok pon lari *tibe2. Banyak benda nak settle down, tido pon nak cakap tak cukup kadang-kadang rasa terlebih ada la. Satu hal aku boleh pulak masuk mountain bike, dah macam tak betul pulak, adoii la! 


"Nak merungut pun, ini yang Allah bagi. Tapi kalau buat kerja niat sebab DIA insyaAllah hidup berjalan lancar. Mungkin ada masa-masa yang DIA nak duga kita, tapi kena ingat kalau diri tak mampu takkan kita diduga macam tu. Bila kita mintak DIA kuatkan kita, DIA akan bagi ujian untuk kita hadapi sebagai cara untuk kuatkan kita. Setiap yang berlaku ada hikmah, masakan kita tahu jika semuanya DIA telah susun dengan teratur untuk kita dari dulu lagi. Ingatlah yang HE is the best planner of all."


cube bace


Bila aku mula nak merungut, aku akan fikir benda-benda macam kat atas tu. Sometimes lagi panjang aku fikir. Next week ada test before cuti. Aku harap dapat buat dengan elok la, sebab yang first dah hancur. Balik cuti nak siapkan benda-benda untuk kenduri. Harap tak banyak assignment yang dapat. Buka cuti baru boleh fokus untuk study betul-betul. Ye la selagi kenduri tak berlangsung, memang kepala otak ni asyik fikir benda tu la.




Enough with this crappy feelings, bukan apa pagi-pagi tadi dah kena fire kan. So, memang angin beralun-alun je la sepanjang hari, grrr. 


p/s:Aku berubah ke? If i do, please tell me. Kadang-kadang diri sendiri tak sedar. 




May 15, 2012

highland

Assalamualaikum



Lama rasa tak cerita something asyik-asyik luahan hati, macam terlebih emosional. Perlu la emo kan, bukan kita sentiasa happy. Hujung bulan lepas aku mid-term break, nak kata best sangat tu biasa-biasa je. Sebab utama mestilah pasal test before cuti tu, grrr susah babe. Nak kata tak study, memang lagi rajin la dari poli dulu. Kawan dengar macam tak percaya, tapi entah la self-esteem jatuh gila bila mula compare diri dengan orang lain. err dah mula mengarut ni, okay2.

Nak dijadikan cerita first time ever balik naik bas sorang2, bas rosak pulakkk. Menyirap je, tapi Alhamdulillah sebab ada bas yang boleh tumpangkan. Jadi selamatlah sampai SP. Dah habis cuti ingat nak balik hari sabtu je, then one of my nephew yang study sini ajak balik sekali. Tapi dia balik Jumaat, aku pun macam berat hati sangat, tapi at the end balik jugak dengan dia. Yang bestnya aku balik Pandan Indah sebab esok tu ikut my sis pergi jalan2 ke Cameron, hoyeahh!!

Walaupun dengan kawan2 dia, tapi still best and agak sejuk time tu. Maybe sebab hujan sama, saddest part was bukan musim strawberry, grr. Tapi kan, kalau la boleh tinggal situ kan best. Sejuk, dapat sayur yang paling aku suka which is salad yang segar bugar. Ubi manis pun banyak, memang jadi vegetarian la kalau aku warga Cameron Highland. Tanam bunga pun naik cantik, wah3.


Aku beli pokok, but not cactus. Cactus aku bagi akak aku je, tapi tengok tak jaga pun. Aku beli pokok biasa but then satu dah mati, tsktsk. Sedih gila sebab pokok tu my favourite. Conclusion jangan la nak ada favourite sebab yang tu akan kecewakan kita, hehe. Aku harap dapat datang sini dengan kawan2 pulak. InsyaAllah.





May 12, 2012

time change what it should change


I like drinking coffee alone and reading alone. I like riding the bus alone and walking home alone. It gives me time to think and set my mind free. I like eating alone and listening to music alone. But when I see a mother with her child, a girl with her lover, or a friend laughing with their best friend, I realize that even though I like being alone, I don’t fancy being lonely. The sky is beautiful, but the people are sad. I just need someone who won’t run away.



I want my old me. WHY? because I find myself enjoying every second in my life with the people I love. But then I realize, times change what it supposed to be. Life keep chase us to run further and further. If anyone before turn to a new lane, why must I stop and going back after them? I know now why I'm always fall everytime someone leave me. Because I run with them in a hope they will follow me till the end. Such a hopeless hope. 



"Ya Allah Ya 'Alim, hanya engkau yang Maha Mengetahui segala isi hidupku yang telah engkau tetapkan. Tetapkanlah hatiku niatku hanya untukMu Ya Allah. Sesungguhnya hanya padaMu yang mampu ku pinta."




jangan risau


Pada usia kamu yang bertambah,
Disaat sahabat lain diraikan oleh seorang lelaki ajnabi,
Kamu masih bersendiri meraikan hari jadi…

Disaat sahabat lain ditemani kekasih hati,
Kamu hanya ditemani rakan rakan..

Disaat teman sebilik mendapat kejutan dari teman lelaki,
Kamu menjalani hari jadi tanpa sebarang surprise dan kejutan.
Tanpa mawar merah, tanpa kata - kata “i love you” , tanpa coklat, tanpa patung beruang.

Pada usia kamu yang bertambah,
Saat teman - teman risau mencari.
Kamu tetap tenang menanti.

Saat teman - teman bimbang mengharungi perhubungan,
Kamu masih sabar mengharungi kehidupan bersendiri.

Pada usia kamu yang bertambah.
Kamu semakin kuat dalam pengharapan.
Kamu semakin teguh dalam penantian.
Berkongsi keluh kesah mu bukan pada lelaki tapi pada Ilahi…
Bercerita tentang pengharapan bukan pada kekasih tapi pada Rabbi…

Pada usia kamu yang bertambah.
Kamu semakin yakin.
Bahawa penantian adalah ujian, dan perjalanan adalah pengalaman.
Bersungguh dan semakin teguh dalam istikarah cintamu.
Menanti DIA mngutuskan seseorang.
Mengharap DIA menunjukkan jalan.
Selamat hari lahir.